Monday, June 20, 2011

Spongebob Squarepants fondant cake for birthday

Kek order drpd sahabat di tempat ann bekerja... it was really..really...really fun making this cake... leh dikatakan not too difficult yet not too easy la tp mmg seronok gilo..tahap dewa kiranya time buat kek ni...  mmg hepi...kalerpul warnanya..hai..mmg seronot ler.. berat total lebih kurang 4 kilo kot...

chocolate moist cake
ganache
fondant

kek Bola Sepak

Order drpd Ita from Aloq Staq, Kedah... ty for yr order...


Chocolate Moist Cake
Chocolate filling + mocha filling
buttercream

Monday, June 13, 2011

Kek Perpisahan -

Kek ini ditempah oleh bdk² sem 2 PPU ILP Jitra utk jamuan perpisahan dorang...

chocolate moist cake + chocolate filling
buttercream + jelly
+- 5 kg

Lagi Projek Kenduri Kawin - entry terlupa pic...

Dlm posting sblm ni... ann ada post ttg order kak ina... lupa lak den nk kobar dia pun order kapkek 100pcs...

chocolate moist cupcake
buttercream + sugarpaste

Projek Cuti Sekolah - Perkahwinan Najihah

Order ni dibuat awal thn aritu ...dlm bln 2 kot klu tak silap... Najihah order 500 pcs chocolate moist cake in cup dan 100pcs cupcake ekslusif tuk bg pd rombongan lelaki.. majlis berlangsung pada 4 June 2011... ty sbb sudi order dgn kak ann.... semoga perkahwinan Jiha dan husband diberkati sehingga akhir nyawa...
selepas disiram ganache
 tunggu sejuk sblm ke proses seterusnya

details on cupcakes...

sedia utk ditutup...



chocolate moist cupcake
buttercream + sugarpaste

kek hantaran

Kek oleh Kak Ina... tema warna hijau...kualiti gambaq mmg hampes ....hahhaha...

Kek coklat moist
Steam Buttercream + gumpaste flower
2.5kg

Tuesday, June 7, 2011

Birthday cake

Order dr Pn Nita ILP Jitra... ty for yr order... enjoy...

chocolate moist cake
filling with chocolate mousse + cappuccino mousse
ganache
2.5 kg

Chocolate Moist Cake...again..

Order dr Yati Celcom Alor Setar... ty for yr order...
chocolate moist cake
filling with chocolate mousse + cappuccino mousse
ganache
2.5 kg

Kapkek Makan-Makan

Repeat order dr Pn Sharipah Mansor... Katanya saja-saja nk makan...ty sebab order...len kali leh order lagi...

Chosolate moist
ganache + fresh cream
20 pcs

Bunga-Bunga Cinta

Lupa nak tanya nama tukang order kapkek ni..td kwn kak Pah dr IKBN... order kapkek tuk celebrate anniversary perkahwinan yg ke-4. Semoga berbahagia selalu...




Chocolate fudge caupcake
buttercream
25 pcs

Sunday, May 15, 2011

Home made coklat


Memperkenalkan produk baru iaitu homemade coklat. Diperbuat drpd coklat berkualiti tinggi dan penghasilannya amat menitik beratkan kebersihan dan kualiti. Dijamin halal. Coklat yang sangat unik ini dihasilkan dengan inti oreo, menambahkan lagi keenakan dan kesedapan rasa coklat. 

Sangat sesuai dijadikan hantaran perkahwinan, doorgift atau pun cenderahati... Packaging mengikut kehendak pelanggan. Harga coklat tidak termasuk packaging adalah RM1.50 sebiji.

Happy birthday Haziq

Order dr Firdaus ILP JItra untuk birthday anak beliau, Haziq... dah lama org tak order kek image sbb maybe dh tak sehangat mula² dulu... ada org yang tak suka muka dia ada atas kek..hahaha! Tp kdg² ada org suka sbb kek adalah tuk meraikan hari istimewa so benda² mcm image ni menambahkan lagi keistimewaan hari tersebut...mak aii...banyak lak mukadimah kali ni...
Chocolate Moist Kek + Mocha Cream Filling
Coklat Ganache

Kuning Diraja

Kek hantaran order drpd Eli dr ILP Jitra. Eli tolong tempahkan kek hantaran bg pihak lelaki dan juga cupcake bagi pihak perempuan.
Chocolate moist + chocolate cream filling
Buttercream dan gumpaste flowers


Choco fudge cupcake + fresh cream
Strawberry + ganache

Wednesday, April 27, 2011

Chocolate Moist Cake

Order dr Pn Sharifah tuk anniversary dgn husband....

Chocolate Moist kek siap ganache + mocha mousse


 
Selepas dihias stoberi

Sunday, April 24, 2011

New product - Oreo chocolate

Nantikan kemunculan produk terbaru kami iaitu OREO CHOCOLATE

Sunday, February 27, 2011

Kek Persaraan

Kek ini ditempah oleh En Khairil bagi pihak isteri beliau... Untuk pengetahuan semua, isteri beliau merupakan cikgu cikgi so kek ini semperna persaraan salah seorang cikgu di sekolah isteri beliau....


Kek Coklat Moist
buttercream & fondant
pic credit : En Khairil & his lovely wife

Saturday, February 19, 2011

Diam² ada makna.. bertapa bukan sengaja... hehehehe

Dekat setahun blog ni tak berhupdate sbb owner dia banyak hal...pindah umah la...reno umah la... banjir la..mcm² la... ni antara projek yg sempat di snap pic nya.... yg len² klu jumpa akan dihupdate di masa hadapan....

Tahun 2011 dimulakan dengan projek kapkek... order serentak dr beberapa kastemer tp yg smpat di snap ada la dr 1 kastemer...  order kapkek dr Fareedzul dr Alor Setar, Kedah...rasanya kapkek ni tuk makan²...

Kapkek yg siap di trim & disapu buttercream

Secara generalnya...

Tema Bola Sepak

Tema CNY

Tema sweet² manja..tak rela mak...hahahha

Kek Bertunang

Repeat order dr Liza...kali ni Liza tempah tuk pertunangan sepupu beliau.... tema dia semua terpulang pada akak so inilah hasilnya..... maaf pic kabur sebab snap dr dlm bonet kereta n guna handset..as usual ..muhahahah...


Kek Coklat Span
Steam Buttercream
Edible Image

Kek Buah-Buhan Segar dr Ladang ....hehehehe

Order ni dr Tini....tuk besday omak dia....kek ni masam sket sbb buah oren yg den beli tu masam maka hasilnya jadi sedikit masam.....layanzzzzz....


Orange Cake
Fresh Cream
honeydew + mandarin orange

Pillow Cake

Repeat order dari Zuliana...tp tak pasti untuk apa kek ini.... mutu gambar kurang memuaskan sbb kamera handset..dah tu lupo lak den nak berus lebihan tepung kek belakang nun...muahahhaha..tak sesuwei...apo nak buek...takpo..len kali bila dh dpt rembat kamera godang hopefully pic better then this one...

Chocolate moist cake
Fondant